top

Double eyelid surgery

Flere og flere asiatere vælger at få foretaget operation af øvre øjenlåg – såkaldt ”double eyelid surgery”, som skaber en flot ”globelinie”. Øjnene (egentlig øjenspalterne) fremstår også større - men reelt ændres øjnene (øjenspalterne) ikke! Men der skabes ved indgrebet en mere gradueret og åben tilgang til øjnene, - det bliver med andre ord lettere at få "øjenkontakt", - hvilket er æstetisk tiltalende. Ca. halvdelen af alle asiatere har globelinie (dog ofte kun på den ene side eller med sideforskelle i størrelse), men de sidder generelt lavt (ca. 6 mm hos asiatere mod 8-10 mm hos kaukasere fra øjenlågskant)! Ved indgrebet skabes en mere højtsiddende ”globelinie” (hvis det ønskes!?), og dette udføres typisk ved én af følgende operationsteknikker:

A) Åben teknik / "Open incisional technique" (minimalt ar i eksisterende hudlinie i øjenlåg) med fjernelse af ”fedtposer” og ofte også lidt overskydende hud. Åben teknik regnes som den mest "holdbare" metode og bruges af fremtrædende amerikanske kirurger (specielt i Californien) med speciale i double eyelid. EYE5 opererer kun åben teknik, og ved indgrebet anvendes som noget unikt for indgrebet CO2-laser, som giver supplerende opstrammende effekt. Proceduren præsenteres i 2019 af Eye5 ved europæiske og amerikanske plastikkirurgiske kongresser.

B) Lukket sutur-teknik (stort set intet ar) - ofte unge patienter uden ”fedtposer”. Denne teknik har ofte begrænset "holdbarhed". Teknikken er populær i sydkoreanske klinikker, men EYE5 benytter ikke teknikken, da resultatet har det med at svinde ('holder ikke!').

C) "Small incisions"- teknik - en såkaldt "minimal invasiv teknik (MISP)", hvor operationen udføres vha 3 små snit i øjenlåget. Velegnet til indgreb hvor der ikke skal fjernes så meget fedtvæv og udmærker sig ved en hurtig ophelingsproces. Denne teknik kan "udvides" til den såkaldte "semi lukkede"-teknik, som er en kombination af type a) og c) og giver mulighed for at fjerne fedtvæv, hvis der er behov for dette. Holdbarheden er variabel, og re-operation er ikke sjældent forekommende. Benyttes kun sjældent af Eye5.

Indgrebene skaber en fantastisk ændring med en mere gradueret og "åben" tilgang til øjenomgivelserne, som gør ansigtet mere "attraktivt". Det er ikke svært at forstå, hvorfor disse indgreb er utrolig populære i Asien. EYE5 har "fingeren på pulsen" vha samarbejde med eksperter i Shanghai og har i 2015 publiceret en artikel om netop double eyelid operationer i et kinetisk magasin (se PDF-filerne nedenfor) om beauty og behandlingsmuligheder. I 2019 skal Jesper Thulesen holde foredrag ved 2 internationale kongresser om sin operationsteknik med CO2-laser til Double Eyelid Surgery.

Beauty sans Frontières,
double eyelid, part 1

Beauty sans Frontières,
double eyelid, part 2

Før double eyelid operation
Efter double eyelid operation
Før double eyelid operation
Efter double eyelid operation
 

Planlagte foredrag ved internationale kongresser 2019. Se program her