top

Øjenomgivelser

Øjenlågenes funktion er primært at beskytte selve øjet – dels fysisk ved at dække øjet ved lukning, mindske fordampning fra øjets overflade og smøre øjets overflade ved at have en vigtig funktion for en stabil tårefilm.

Markerer øvre knoglekant
Øjenbrynene har ikke direkte beskyttende funktion men markerer dog øvre knoglekant af øjenhulen, som for så vidt beskytter øjeæblet f.eks. ved en bold mod øjet! Brynene har dog en vigtig kosmetisk og mimisk funktion.
Begge øjenkroge er fikseret til knoglekanten ved øjenhulerne og har bl.a. betydning for drænage af tårevæske. Med tiden (læs: alderen) bliver hudens/underhudens nedbinding til ansigts-skelettet slappere og slappere, hvilket medfører, at ansigtet ”falder”/får mere nedre tyngde.

Overskydende hud/poser
Typisk synker øjenbryn, huden på øjenlågene samt den underliggende muskel bliver tyndere og slappere (overskydende hud/poser), øjenhulen forstørres, fedtposer under øjnene bliver synlige, rynker fremstår især på nedre øjenlåg, ”smilerynker” mm.

Operation af øjenlåg ligger nr. 2 over verdens mest hyppige kosmetiske indgreb! Hvorfor!? Øjenlåg og øjenomgivelserne er det første som per instinkt fanger vores fokus ved mødet med andre mennesker! Fremstår huden løs og ”poset”, giver det automatisk et træt og uoplagt udseende/udtryk – selvom man er frisk og udhvilet!